7-daagse workshop Schrijf je eigen (levens)verhaal

7-daagse workshop Schrijf je eigen (levens)verhaal

Je eigen verhaal opschrijven of een episode uit je leven vastleggen in combinatie met leuke uitstapjes en lekker eten in een mooie omgeving. In een ontspannen sfeer schrijven en reflecteren en ondertussen genieten van een prachtige omgeving en de mooie dingen van het leven. Hoe begin je? Je hebt zoveel te vertellen en je hebt zoveel keuzes te maken. Gaandeweg vind je wel een antwoord op die vragen. Tijdens de workshop maak je een start en verzamel je elementen waar je later thuis goed mee verder kan. Schrijfervaring heb je niet nodig.

Klik hier voor een impressie van de schrijfworkshop die op 6 september 2022 met succes is afgerond.

Meld je aan

Inhoud

Op reis, als je afstand hebt van je gewone leven, leer je jezelf vaak beter kennen. Reizen is ontdekken, proeven, ruiken, luisteren, kijken en voelen. Met al je zintuigen ervaren wat een andere omgeving met je doet, hoe alles op je inwerkt en doorwerkt. Niet alleen je indrukken verwerk je, maar ook reflecteer je op je ervaringen en dat helpt je bij het schrijven en boort een extra laag aan in je verhaal. In de workshop helpen oefeningen en opdrachten je op gang. Schrijftechnisch gaat het om onderwerpen als perspectief, tijdsverloop, structuur, thema’s en stijl.

Behalve het schrijven is er voldoende tijd om te relaxen. Je geniet volop van rust, ruimte en privacy. Het is op de eerste plaats vakantie, dus we werken in een ontspannen en ongedwongen sfeer. Er staan twee leuke uitstapjes op het programma om de cultuur, de tradities en de gastronomie van onze regio te leren kennen. Zoals een kookworkshop van een Portugese chef met een bezoek aan de lokale markt.

Groepsgrootte
Een kleine groep van minimaal 6 en maximaal 8 personen.

Datum
De startdatum vindt plaats in de zomer 2024/2025. Dit wordt nog nader vastgesteld.

Verblijf
Je verblijft op het landgoed en privécamping Quinta do Tapadinho, gelegen aan de rand van het oude dorp, Vila Nova de Oliveirinha, op 10 minuten loopafstand. Het landgoed is exclusief voor de deelnemers van de workshop. Op de camping is gratis wifi beschikbaar. Het bijzondere aan deze plek is dat je overal een mooi uitzicht hebt. Op bossen, bergen, rotspartijen en een weids dal. Hier geniet je, naast de vogelgeluiden, van rust, ruimte en privacy, maar vooral van de stilte. Je verblijft in een sfeervol ingerichte tent in een omgeving met zicht op de vele olijfbomen, subtropische planten en een privézwembad. Klik hier voor de foto’s van het verblijf en de omgeving.

Kosten
De deelnamekosten van deze workshop worden nog nader vastgesteld.

Informatie en/of aanmelding
Heb je nog vragen? Neem dan gerust vrijblijvend contact met mij op. Ik licht een en ander graag toe. Je kunt mij bereiken via whatsapp of e-mail. Zie de informatie bij contactgegevens.
Als je interesse hebt, laat het ons dan even weten door een bericht te sturen via het contactformulier t.a.v. Patricia.  Je wordt dan op de hoogte gehouden over de startdatum en deelnamekosten.

Overige informatie

Voor wie
Voor levensgenieters die van schrijven, rust, natuur en kamperen houden en hun vakantie willen combineren met een actieve en inspirerende workshop met leuke uitstapjes en lekker eten in een mooie omgeving.

Informatie vakantieworkshop
De workshop begint op de dag van aankomst en eindigt op de dag van vertrek na het ontbijt. Op de dag van aankomst organiseren wij een welkomstdiner in Portugese sfeer. Een mooie gelegenheid om in de stemming te komen en met elkaar kennis te maken. Tijdens het diner krijg je uitleg over het programma van de week. De eigenaren van het landgoed houden van koken en verzorgen de maaltijden op de Quinta. Mocht je vegetarisch zijn of een bepaalde voedselallergie hebben, geef dit dan van te voren aan ons door, dan kunnen we hier rekening mee houden. Dit geldt niet als je een vegan dieet volgt. De Portugese keuken is hier nog niet voldoende op ingesteld.

Het definitieve programma ontvang je een paar weken voor de start van de workshop, samen met een digitaal reisgidsje van Olá Moita! Je vindt in het reisgidsje informatie over de workshop, de recepten van de kookworkshops en leuke weetjes over de (eet)cultuur. Als voorpret vóór de reis en als napret ná de reis.

Hoe kom je naar ons toe?

Vliegen
Je vliegt op Porto, Aeroporto Francisco Sá Carneiro. Vliegtijd: 2½ uur. Goedkope vluchten zijn te boeken via Ryanair vanuit Eindhoven, Maastricht. Brussel of Düsseldorf of via Transavia vanuit Amsterdam en Rotterdam.

Eigen vervoer
Vanaf Nederland is het ongeveer 2000 kilometer rijden naar Portugal, Vila Nova de Oliveirinha, dus ongeveer twee dagen rijden. De snelste route is via de (deels) tolwegen Parijs, Bordeaux, San Sebastian, Burgos, Valladolid, Salamanca, Cuidad Rodrigo, de grens over bij Vilar Formoso en dan richting Guarda. Vanaf Guarda is het nog ongeveer 90 kilometer.

Openbaar vervoer
Bus: Rede Expressos, vanaf Parijs.