Over Olá Moita

Olá Moita organiseert zevendaagse inspirerende zomervakantieworkshops in combinatie met leuke excursies, lekker eten in een mooie omgeving en een all-inclusive verblijf op de natuurcamping Quinta do Tapadinho in het oude dorp Vila Nova de Oliveirinha. Een unieke ervaring met een mix van eenvoud en allure in midden Portugal, waar het authentieke karakter nog bewaard is gebleven. De excursies zijn in samenwerking met de lokale mensen en maken de workshop intenser. Ontspanning, kleinschaligheid en persoonlijk contact zijn de kernwaarden van de workshop.

Over de sfeer in de workshop

De inspirerende en rustgevende omgeving van de natuur creëert een ontspannen en ongedwongen sfeer die bevorderlijk is voor de creativiteit van de deelnemers tijdens de workshop. Gastvrijheid en kwaliteit staan bij ons hoog in het vaandel.

Over de regio Coimbra, Beiras streek

De regio Coimbra ligt in de historische streek Beiras in Midden Portugal. Het is dé bestemming waar je nog ongerepte natuur en de Portugese manier van leven vindt. In deze streek heersen ruimte en rust. Het is nog niet ontdekt door de massa en daarom geschikt om het echte Portugal te leren kennen. De charme van deze streek is overal voelbaar, in de kust- en rivierstranden, de authentieke leistenen dorpen, de watervallen, de bergen van de Serra do Açor en Serra da Estrela, de wijnstreken en de historische steden, zoals Coimbra, de oudste universiteitsstad van Europa. Welkom in onze regio!

Over het authentieke dorp

Het authentieke dorp Vila Nova de Oliveirinha is gelegen tussen Tábua en Oliveira do Hospital in het Dão wijngebied in Midden Portugal, op een klein uurtje rijden van het natuurpark Serra da Estrela. Door het gebied loopt de rivier ‘Rio Mondego’ met zijn vele mooie rivierstranden ‘Praia fluviais’. De landelijke, rust uitstralende omgeving met weidse uitzichten, bergen en dorpjes die nog een echte Portugese sfeer oproepen, geven je het gevoel alsof je terug bent gegaan in de tijd. Het dorp heeft een rijke historie en bestaat al meer dan 500 jaar. Het leven is relaxt en kalm. Het dorp telt ongeveer 250 inwoners en heeft een apotheek, postkantoor, klein winkeltje, een café en een restaurant. De dorpsbewoners zijn erg hartelijk en maken graag contact. Omdat ze alleen maar Portugees praten, is het leuk om de taal te oefenen met de zinnen en woorden die wij in het Olá Moita reisgidsje hebben opgenomen. Dit komt goed van pas als je een praatje wilt maken of iets wilt bestellen in het plaatselijke café.

Q&A’s

Q&A’s volgen later!