Quinta do Tapadinho
Fotoimpressie

De workshops vinden plaats op een prachtig rustiek gelegen landgoed en natuurcamping Quinta do Tapadinho, gelegen aan de rand van het oude dorp, Vila Nova de Oliveirinha, op 10 minuten loopafstand.

Het landgoed is exclusief voor de deelnemers van de workshop. Over de gehele camping is Wifi. Het bijzondere aan deze plek is dat je overal een mooi uitzicht hebt, op bossen, bergen, rotspartijen en een weids dal. Hier geniet je, naast de vogelgeluiden, van rust, ruimte en privacy maar vooral van de stilte.

Je verblijft in een sfeervol ingerichte CanvasCamp Sibley tent met een riante leefruimte in een omgeving met zicht op de vele olijfbomen, subtropische planten en een privé zwembad. Zoals een gast vorig jaar zo mooi beschreef: “de tent omarmt je”

De canvasCamp Sibley tent is zowel waterdicht als ademend en gemaakt van 100% katoen. Het canvas is een zacht, natuurlijk, aards beige dat binnen en buiten oplicht bij kunstlicht en natuurlijk licht. Naast de traditionele canvas deur beschikt de tent over een hordeur met geïntegreerde muggengaas. De tent is voorzien van vier ramen en vier ventilatieopeningen met fijn gaas om insecten buiten te houden terwijl er toch ventilatie en luchtstroming aanwezig blijft.

Het sanitair op de camping is nieuw en ruim.

De natuurcamping ligt aan de rand van het oude dorp Vila Nova de Oliveirinha, waar het authentieke karakter nog bewaard is gebleven en waar je kennis maakt met de Portugese manier van leven. Het dorp heeft een apotheek, postkantoor, klein winkeltje voor de eerste levensbehoeften, een café en een restaurant.

Aan het eind van het dorp bevindt zich een olijfmuseum met een restaurant dat een schitterend uitzicht heeft op de Serra da Estrela, de hoogste bergtop van Portugal. Verderop ligt het oude dorp Bobadela met het unieke Romeinse amfitheater. Supermarkten, restaurants en winkels vind je in het stadje Oliveira do Hospital, te bereiken via de lokale bus op een kwartiertje rijden.

nl_NLDutch