Het gezicht achter Olá Moita!

Mijn passie is het bedenken en organiseren van inspirerende workshops gecombineerd met leuke uitstapjes, een mooie omgeving en lekker eten op een ontspannen manier. Mijn focus ligt op innovatie, authenticiteit en diversiteit. We bieden jou een unieke ervaring met een mix van eenvoud en allure in het groene hart van Portugal waar het authentieke karakter nog bewaard is gebleven. Daardoor maak je kennis met een onbekende kant van Portugal en de Portugese manier van leven. De uitstapjes zijn in samenwerking met de lokale mensen en maken de workshop intenser. Ik verlaat hierin graag de gebaande paden en laat me inspireren door een tip van een local die een verborgen plekje kent wat het uitstapje zo bijzonder maakt. De groepsdynamiek tijdens de workshop vormt een dynamische reis van energie en onderlinge inspiratie. Kleinschaligheid, maatwerk, ontspanning en persoonlijk contact zijn de kernwaarden van de workshops.

Werkprofiel: https://www.linkedin.com/in/patricia-te-braak/

Over Patricia

Het verhaal begint in de zomer van 1986. We gingen voor de allereerste keer met de motor naar Portugal. Gewoon lekker rijden door het land zonder plan, zonder doel. Het wegennet bestond toen grotendeels uit ‘kinderkopjes’ dus het was pittig rijden. We kwamen vaak op verborgen plekjes en het contact met de plaatselijke bevolking maakte de reis bijzonder!

In 2011 kochten we een leistenen huis in Moita da Serra, een rustiek dorp gelegen in de uitlopers van de Serra do Açor in het district Coimbra in de historische streek Beiras. In deze streek vind je bossen, rivieren met watervallen, mooie vergezichten, rivierstranden, een bergachtig landschap met pittoreske dorpen, historische plaatsen en prachtige afgelegen zandstranden.

Sinds 1 mei 2021 wonen we hier permanent. We rijden nog steeds motor. Het is hier perfect motorrijden over de vele bochtige wegen en verlaten bergruggen waar je bij elke bocht weer verrast wordt door adembenemende landschappen.

Portugal heeft bijna de meeste zonuren van Europa en is een relaxt land. Wij voelen ons hier thuis. Door het contact met de Portugezen leren we niet alleen de taal maar ook de cultuur kennen. We houden van de spontaniteit in het sociale leven, wat zich vooral buitenshuis afspeelt.