7-daagse workshop Reisverhalen schrijven, zomer 2024

7-daagse workshop Reisverhalen schrijven, zomer 2024

Je eigen reisverhaal schrijven in combinatie met een verblijf in een prachtige omgeving met leuke uitstapjes en lekker eten in de Portugese zon. Een blijvende originele herinnering als aanvulling op je fotoboek. Onder inspirerende begeleiding van een ervaren en professioneel schrijver Annie van Gansewinkel.

Ik heb interesse

Inhoud

Reizen is ontdekken, proeven, ruiken, luisteren, kijken en voelen. Met al je zintuigen ervaren wat een andere omgeving met je doet, hoe alles op je inwerkt en doorwerkt. Niet alleen je indrukken verwerk je, maar ook reflecteer je op je ervaringen en kom je tot jouw persoonlijke reisverhaal. Hoe schrijf je een sfeervol reisverhaal vanuit al je zintuigen? Daar gaat het in deze workshop om. Je leert hoe je jouw persoonlijke reiservaring en reisbeleving kunt vastleggen, waarmee je anderen in jouw reisverhaal meeneemt en waar je na afloop je eigen mooie avontuur kunt herbeleven.

In de workshop helpen oefeningen en opdrachten je op gang. Schrijftechnisch gaat het om onderwerpen als: uit welk perspectief schrijf je, in welke tijd, welke stijl, beschrijvingen (landschappen, personen, voorwerpen, sfeer), wat is de structuur of de rode draad van je verhaal. En wil je hierbij ook knippen, plakken, tekenen of filmen? Dan kan dat ook. De workshop laat zien in welke vorm je reiservaringen kunt vastleggen. Daarbij gaat het niet alleen om de ‘klassieke’ weergave op papier, maar ook nieuwere vormen als reisblogs krijgen aandacht.

Datum
De startdatum in de zomer 2024 wordt nog nader vastgesteld.

Groepsgrootte
Een kleine groep van minimaal 6 en maximaal 8 personen.

Kosten
De deelnamekosten van de workshop worden nog nader vastgesteld. Inbegrepen in de kosten zijn het verblijf, alle maaltijden en de uitstapjes, inclusief vervoer.

Verblijf op Quinta do Tapadinho
Je verblijft op landgoed en camping Quinta do Tapadinho, gelegen aan de rand van het oude dorp, Vila Nova de Oliveirinha, op 10 minuten loopafstand. Het landgoed is exclusief voor de deelnemers van de workshop. Op de camping is gratis wifi beschikbaar. Het bijzondere aan deze plek is dat je overal een mooi uitzicht hebt. Op bossen, bergen, rotspartijen en een weids dal. Hier geniet je, naast de vogelgeluiden, van rust, ruimte en privacy, maar vooral van de stilte. Je verblijft in een sfeervol ingerichte tent in een omgeving met zicht op de vele olijfbomen, subtropische planten en een privézwembad. Klik hier voor de foto’s van het verblijf en de omgeving.

Informatie en/of aanmelding
Heb je nog vragen? Neem dan gerust vrijblijvend contact met mij op. Ik licht een en ander graag toe. Je kunt mij bereiken via whatsapp of e-mail. Zie de informatie bij contactgegevens.
Als je interesse hebt, laat het ons dan even weten door een bericht te sturen via het contactformulier t.a.v. Patricia. Je wordt dan op de hoogte gehouden over de startdatum en deelnamekosten.

Overige informatie

Voor wie
Voor een ieder die van schrijven, rust, natuur en ’n beetje luxe kamperen houdt in combinatie met leuke uitstapjes en lekker eten in een mooie omgeving. Schrijfervaring is niet nodig.

Behalve de workshop is er voldoende gelegenheid om te relaxen, de authentieke sfeer van de omgeving te proeven en kennis te maken met de Portugese manier van leven. Het is op de eerste plaats vakantie, dus we werken in een ontspannen en ongedwongen sfeer. Er staan twee leuke uitstapjes op het programma om de cultuur, de tradities en de gastronomie van onze regio te leren kennen.

Informatie vakantieworkshop
De workshop begint op de dag van aankomst en eindigt op de dag van vertrek na het ontbijt. Op de dag van aankomst organiseren wij een welkomstdiner in Portugese sfeer. Een mooie gelegenheid om in de stemming te komen en met elkaar kennis te maken. Tijdens het diner krijg je uitleg over het programma van de workshop.
De eigenaren van het landgoed, Sandro en Josephien, houden van koken en zorgen voor een heerlijk ontbijtbuffet, de lunch en het avondeten op de Quinta waarbij ze ook de authentieke Portugese keuken naar voren laten komen. Mocht je vegetarisch zijn of een bepaalde voedselallergie hebben, geef dit dan van te voren aan ons door, dan kunnen we hier rekening mee houden.

Het definitieve programma ontvang je een paar weken voor de start van de workshop, samen met een digitaal vakantiegidsje van Olá Moita! Je vindt in het gidsje informatie over de workshop, de recepten van de kookworkshop en leuke weetjes over de (eet)cultuur. Als voorpret vóór de reis en als napret ná de reis.

Hoe kom je naar ons toe?

Vliegen
Je vliegt op Porto, Aeroporto Francisco Sá Carneiro. Vliegtijd: 2½ uur. Goedkope vluchten zijn te boeken via Ryanair vanuit Eindhoven, Maastricht. Brussel of Düsseldorf of via Transavia vanuit Amsterdam en Rotterdam.

Eigen vervoer
Vanaf Nederland is het ongeveer 2000 kilometer rijden naar Portugal, Vila Nova de Oliveirinha, dus ongeveer twee dagen rijden. De snelste route is via de (deels) tolwegen Parijs, Bordeaux, San Sebastian, Burgos, Valladolid, Salamanca, Cuidad Rodrigo, de grens over bij Vilar Formoso en dan richting Guarda. Vanaf Guarda is het nog ongeveer 90 kilometer.

Openbaar vervoer
Bus: Flixbus, vanaf Amsterdam.
Bus: Rede Expressos, vanaf Parijs.