7-daagse workshop Reisverhalen schrijven vanuit al je zintuigen, zomer 2024

7-daagse workshop Reisverhalen schrijven vanuit al je zintuigen, zomer 2024

Reizen is ontdekken, proeven, ruiken, luisteren, kijken en voelen. Je eigen reisverhaal schrijven in combinatie met een verblijf in een prachtige omgeving met leuke uitstapjes en lekker eten in de Portugese zon en natuur levert een sfeervol verhaal op. Hoe schrijf je met al je zintuigen een goed en sfeervol reisverhaal? Maar hoe doe je dat? Hoe kun je die ervaringen vastleggen? Je kunt natuurlijk ook een reisverhaal schrijven van een eerdere reis of vakantie. Wellicht kom je om in de hoeveelheid materiaal en heb je geen idee welke lijn je kunt aanbrengen. Dan kan deze workshop jou helpen!
Onder de inspirerende leiding van Annie van Gansewinkel.

Meld je aan

Inhoud

De workshop laat zien in welke vorm je reiservaringen kunt vastleggen. Daarbij gaat het niet alleen om de ‘klassieke’ weergave op papier, maar ook nieuwere vormen als reisblogs krijgen aandacht. Reizen is ontdekken, proeven, ruiken, luisteren, kijken en voelen. Met al je zintuigen ervaren wat een andere omgeving met je doet, hoe alles op je inwerkt en doorwerkt. Niet alleen je indrukken verwerk je, maar ook reflecteer je op je ervaringen en kom je tot jouw persoonlijke reisverhaal.

In de workshop helpen oefeningen en opdrachten je op gang. Schrijftechnisch gaat het om onderwerpen als: uit welk perspectief schrijf je, in welke tijd, welke stijl, beschrijvingen (landschappen, personen, voorwerpen, sfeer), wat is de structuur of de rode draad van je verhaal. En wil je hierbij ook knippen, plakken, tekenen of filmen? Dan kan dat ook.

Datum
De startdatum in de zomer 2024 wordt nog nader vastgesteld.

Groepsgrootte
Een kleine groep van minimaal 6 en maximaal 8 personen.

Verblijf op Quinta do Tapadinho
Je verblijft op landgoed en privécamping Quinta do Tapadinho, gelegen aan de rand van het oude dorp, Vila Nova de Oliveirinha, op 10 minuten loopafstand. Het landgoed is exclusief voor de deelnemers van de workshop. Op de camping is gratis wifi beschikbaar. Het bijzondere aan deze plek is dat je overal een mooi uitzicht hebt. Op bossen, bergen, rotspartijen en een weids dal. Hier geniet je, naast de vogelgeluiden, van rust, ruimte en privacy, maar vooral van de stilte. Je verblijft in een sfeervol ingerichte tent in een omgeving met zicht op de vele olijfbomen, subtropische planten en een privézwembad. Klik hier voor de foto’s van het verblijf en de omgeving.

Kosten
De prijs van de workshop wordt nog nader vastgesteld. In de prijs zijn alle maaltijden en de uitstapjes inbegrepen.

Informatie en/of aanmelding
Heb je nog vragen? Neem dan gerust vrijblijvend contact met mij op. Ik licht een en ander graag toe. Je kunt mij bereiken via whatsapp, via e-mail of via het contactformulier.

Heb je zin om deel te nemen? Stuur dan je gegevens via het contactformulier zodat ik je op de hoogte kan houden over de startdatum en deelnamekosten.

Overige informatie

Behalve het schrijven is er voldoende gelegenheid om de authentieke sfeer van de omgeving te proeven en kennis te maken met de Portugese manier van leven. Het is op de eerste plaats vakantie, dus we werken in een ontspannen en ongedwongen sfeer. Er staan twee leuke uitstapjes op het programma om de cultuur, de tradities en de gastronomie van de regio te leren kennen.

Voor wie
Voor levensgenieters die van rust, natuur en schrijven houden en hun vakantie willen combineren met een actieve en inspirerende workshop in de Portugese zon, cultuur en natuur.

Informatie vakantieworkshop
De workshop begint op de dag van aankomst en eindigt op de dag van vertrek na het ontbijt. Op de dag van aankomst organiseren wij een welkomstdiner in Portugese sfeer. Een mooie gelegenheid om in de stemming te komen en met elkaar kennis te maken. Tijdens het diner krijg je uitleg over het programma van de workshop. De eigenaren van het landgoed houden van koken en verzorgen de maaltijden op de Quinta. Mocht je vegetarisch zijn of een bepaalde voedselallergie hebben, geef dit dan van te voren aan ons door, dan kunnen we hier rekening mee houden. Dit geldt niet als je een vegan dieet volgt. De Portugese keuken is hier nog niet op ingesteld.

Het definitieve programma ontvang je een paar weken voor de start van de workshop, samen met een digitaal reisgidsje van Olá Moita! Je vindt in het reisgidsje informatie over de workshop, de recepten van de kookworkshops en leuke weetjes over de (eet)cultuur. Als voorpret vóór de reis en als napret ná de reis.

Hoe kom je naar ons toe?

Vliegen
Je vliegt op Porto, Aeroporto Francisco Sá Carneiro. Vliegtijd: 2½ uur. Goedkope vluchten zijn te boeken via Ryanair vanuit Eindhoven, Maastricht. Brussel of Düsseldorf of via Transavia vanuit Amsterdam en Rotterdam.

Eigen vervoer
Vanaf Nederland is het ongeveer 2000 kilometer rijden naar Portugal, Vila Nova de Oliveirinha, dus ongeveer twee dagen rijden. De snelste route is via de (deels) tolwegen Parijs, Bordeaux, San Sebastian, Burgos, Valladolid, Salamanca, Cuidad Rodrigo, de grens over bij Vilar Formoso en dan richting Guarda. Vanaf Guarda is het nog ongeveer 90 kilometer.

Openbaar vervoer
Bus: Rede Expressos, vanaf Parijs.