7-daagse workshop Reisverhalen schrijven

7-daagse workshop Reisverhalen schrijven

Iedereen kan reisverhalen schrijven. Een reisverhaal is persoonlijk en zorgt voor mooie herinneringen. In de workshop ‘Reisverhalen schrijven’ leer je beschrijven wat je ziet, hoort, ruikt of proeft, waardoor je de vakantie weer opnieuw gaat beleven. De ontmoetingen met de dorpsbewoners, de medereizigers en jouw beleving tijdens de uitstapjes zijn een mooie manier om jouw reisverhaal levendig te maken. En wil je hierbij ook knippen, plakken, tekenen of filmen? Dan kan dat ook.

Ik heb interesse

Inhoud

Je onderdompelen in een andere cultuur zet je zintuigen op scherp. Reizen is ontdekken, proeven, ruiken, luisteren, kijken en voelen. Met al je zintuigen ervaren wat een andere omgeving met je doet, hoe alles op je inwerkt en doorwerkt. Niet alleen je indrukken verwerk je, maar ook reflecteer je op je ervaringen en kom je tot jouw persoonlijke reisverhaal.

In deze workshop helpen oefeningen en opdrachten je op gang om een start te maken met je reisverhaal. Naast de ‘klassieke’ weergave op papier, krijgen ook nieuwere vormen, zoals reisblogs, de aandacht.

Voor wie
Voor levensgenieters die van schrijven, rust, natuur en ’n beetje luxe kamperen houden in combinatie met leuke uitstapjes en lekker eten in een mooie omgeving. Schrijfervaring is niet nodig.

Datum
De startdatum wordt nog nader vastgesteld.

Groepsgrootte
Een kleine groep van minimaal 6 en maximaal 8 personen.

Kosten all-inclusive workshop
De kosten worden nog nader vastgesteld. Het totaalbedrag is inclusief:
• 6 x overnachting in een riante sfeervol ingerichte tent met bed, incl. linnengoed en handdoeken set.
• Alle maaltijden; ontbijtbuffet, lunch en diner, inclusief drankjes.
• Koffie, thee & water.
• Gratis wifi op de camping.
• Badlakens voor het zwembad op de camping.
• Twee uitstapjes om de (eet)cultuur en regio te leren kennen.
• Groepstransfer van en naar de luchthaven Porto.

Dat is exclusief:
• Vliegticket naar de luchthaven Porto
• Annuleringsverzekering en reisverzekering.

Landelijke locatie & Portugese keuken
Landgoed en camping Quinta do Tapadinho ligt aan de rand van het oude dorp Vila Nova de Oliveirinha, op 10 minuten loopafstand. Omgeven door oude olijfbomen en mooie vergezichten, de zang van vogels en krekels, vind je hier de rust en stilte. In de landelijke omgeving, met weidse uitzichten, bergen, rotspartijen en dorpjes die nog een authentieke Portugese sfeer oproepen, kun je heerlijk wandelen. De eigenaren van dit landgoed, Sandro en Josephien, houden van koken en zullen tijdens de workshop zorgen voor een heerlijk ontbijtbuffet, lunch en avondeten, waarbij ze ook de authentieke Portugese keuken naar voren laten komen. Klik hier voor een foto impressie.

Informatie en/of aanmelding
Deze workshop is nog in ontwikkeling. Wil je een seintje zodra alle informatie bekend is of heb je nog vragen over de inhoud? Neem dan gerust contact met mij op. Tel./WhatsApp Patricia: +351 961 377 490. E: info@olamoita.nl.

Overige informatie

Kennismaking & informatie workshop
Op de dag van aankomst organiseren we een welkomstdiner in Portugese sfeer. Tijdens het diner krijg je uitleg over het definitieve weekprogramma. Behalve de workshop is er voldoende gelegenheid om te relaxen, de authentieke sfeer van de omgeving te proeven en kennis te maken met de Portugese manier van leven.
Een week voor de startdatum van de workshop ontvang je per e-mail een uitnodiging met relevante informatie en een digitaal reisgidsje van Olá Moita. Je vindt in dit reisgidsje informatie over de workshop, de recepten, het dorp Vila Nova de Oliveirinha en leuke weetjes & tips. Als voorpret vóór de reis en als napret ná de reis.

Workshop voor privégroepen
We organiseren de schrijfworkshop ook voor privégroepen. Deze wordt op maat verzorgd op een nader overeen te komen datum naar voorkeur. Wil je de workshop in besloten vorm met je vrienden, familie of collega’s? Neem dan gerust contact met ons op voor de mogelijkheden.

Hoe kom je naar ons toe?

Vliegen
Je vliegt op Porto, Aeroporto Francisco Sá Carneiro. Vliegtijd: 2½ uur. Goedkope vluchten zijn te boeken via Ryanair vanuit Eindhoven, Maastricht. Brussel of Düsseldorf of via Transavia vanuit Amsterdam en Rotterdam.

Mocht je een huurauto nemen op de luchthaven Porto, dan hebben wij een routebeschrijving voor de snelste route naar de camping.

Eigen vervoer
Vanaf Nederland is het ongeveer 2000 kilometer rijden naar Portugal, Vila Nova de Oliveirinha, dus ongeveer twee dagen rijden. De snelste route is via de (deels) tolwegen Parijs, Bordeaux, San Sebastian, Burgos, Valladolid, Salamanca, Cuidad Rodrigo, de grens over bij Vilar Formoso en dan richting Guarda. Vanaf Guarda is het nog ongeveer 90 kilometer.

Vanaf Guarda is het nog ongeveer 90 kilometer rijden. Download de brochure op de website voor de routebeschrijving naar de camping.

Openbaar vervoer
Bus: Rede Expressos, vanaf Parijs.

Zonnige groeten namens het team in Portugal. 🌞

nl_NLDutch