7-daagse Tekenreis ✍ Portugal☀ voor rust & flow van 12 september t/m 18 september 2023

7-daagse Tekenreis ✍ Portugal☀ voor rust & flow van 12 september t/m 18 september 2023

Van tekenen word je blij en mindful. Een week lang vullen we ons schetsboek vol geuren, smaken, lijnen en kleuren. Ontspannen op je eigen niveau en in je eigen stijl. We laten ons inspireren door de omgeving en elkaar en gaan met speelse oefeningen aan de slag. We nodigen ons innerlijke kind uit. Perfectie laten we los. De interne criticus mag thuis blijven ;-). Spelenderwijs helpt Josephine je over je hobbels heen en krijg je tips & tricks. Een feest voor de zintuigen! Onder de inspirerende begeleiding van live tekenaar Josephine Moons.

Weekprogramma Meld je aan

Inhoud

Datum
Dinsdag 12 september tot en met maandag 18 september 2023.

Voor wie
Voor een ieder die van tekenen, rust, natuur en ’n beetje luxe kamperen houdt in combinatie met leuke uitstapjes en lekker eten in een mooie omgeving. De tekenreis is voor zowel beginners als gevorderden.

Behalve het tekenen is er voldoende gelegenheid om te relaxen, de authentieke sfeer van de omgeving te proeven en kennis te maken met de Portugese manier van leven. Het is op de eerste plaats vakantie, dus we werken in een ontspannen en ongedwongen sfeer. Er staan twee leuke uitstapjes op het programma om de cultuur, de tradities en de gastronomie van onze regio te leren kennen.

Groepsgrootte
Een kleine groep van minimaal 6 en maximaal 8 personen.

Kosten
De kosten voor de all-inclusive tekenreis bedragen € 895,=.

Inbegrepen in de kosten zijn:
• Overnachting in een riante sfeervolle tent met bed, incl. linnengoed.
• Gratis wifi op de camping.
• Set handdoeken en badlakens voor het zwembad op de camping.
• Ontbijtbuffet, lunch en diner, inclusief drankjes.
• Koffie, thee, water.
• Vijf dagen tekenles van de ervaren tekenaar Josephine Moons.
• Uitstapje: Kookworkshop met een Portugese chef.
• Uitstapje: Bezoek aan de relaxte historische stad Coimbra.

Niet inbegrepen in de kosten zijn:
• De reiskosten van en naar Quinta do Tapadinho. Zie verder kop: ‘hoe kom je naar ons toe?’.
• Annulerings- en reisverzekering.

Verblijf op Quinta do Tapadinho
Je verblijft op landgoed en camping Quinta do Tapadinho, gelegen aan de rand van het oude dorp, Vila Nova de Oliveirinha, op 10 minuten loopafstand. Het landgoed is exclusief voor de deelnemers van de workshop. Op de camping is gratis wifi beschikbaar. Het bijzondere aan deze plek is dat je overal een mooi uitzicht hebt. Op bossen, bergen, rotspartijen en een weids dal. Hier geniet je, naast de vogelgeluiden, van rust, ruimte en privacy, maar vooral van de stilte. Je verblijft in een sfeervol ingerichte tent in een omgeving met zicht op de vele olijfbomen, subtropische planten en een privézwembad. Klik hier voor de foto’s van het verblijf en de omgeving.

Informatie en/of aanmelding
Heb je nog vragen? Neem dan gerust vrijblijvend contact met mij op. Ik licht een en ander graag toe. Je kunt mij bereiken via whatsapp, via e-mail of via het contactformulier.
Heb je zin om mee te gaan? Leuk!  Meld je dan aan via dit aanmeldformulier of klik hieronder op de groene button. Na aanmelding ontvang je een bevestigingsmail en neemt Patricia contact met jou op voor het maken van een telefonische afspraak voor een wederzijdse kennismaking en om je meer specifieke informatie te geven.

Meld je aan

Overige informatie

Informatie workshop
De workshop begint op de dag van aankomst en eindigt op de dag van vertrek na het ontbijt. Op de dag van aankomst organiseren wij een welkomstdiner in Portugese sfeer. Een mooie gelegenheid om in de stemming te komen en met elkaar kennis te maken. Tijdens het diner krijg je uitleg over het programma van de week.
De eigenaren van het landgoed, Sandro en Josephien, houden van koken en zorgen voor een heerlijk ontbijtbuffet, de lunch en het avondeten op de Quinta waarbij ze ook de authentieke Portugese keuken naar voren laten komen.
Mocht je vegetarisch zijn of een bepaalde voedselallergie hebben, geef dit dan aan op het aanmeldformulier, dan kunnen we hier rekening mee houden. Dit geldt niet als je een vegan dieet volgt. De Portugese keuken is hier nog niet voldoende op ingesteld.

Het definitieve programma ontvang je een paar weken voor de start van de workshop, samen met een digitaal reisgidsje van Olá Moita! Je vindt in het reisgidsje informatie over de workshop, de recepten van de kookworkshop en leuke weetjes over de (eet)cultuur. Als voorpret vóór de reis en als napret ná de reis.

Hoe kom je naar ons toe?

Vliegen
Je vliegt op Porto, Aeroporto Francisco Sá Carneiro. Vliegtijd: 2½ uur. Goedkope vluchten zijn te boeken via Ryanair vanuit Eindhoven, Maastricht. Brussel of Düsseldorf of via Transavia vanuit Amsterdam en Rotterdam. Het is goed te doen om met het openbaar vervoer vanaf de luchthaven Porto naar ons toe te komen. Prijs is ongeveer 17,-.  Als je wilt, kunnen wij je hierin assisteren.

Eigen vervoer
Vanaf Nederland is het ongeveer 2000 kilometer rijden naar Portugal, Vila Nova de Oliveirinha, dus ongeveer twee dagen rijden. De snelste route is via de (deels) tolwegen Parijs, Bordeaux, San Sebastian, Burgos, Valladolid, Salamanca, Cuidad Rodrigo, de grens over bij Vilar Formoso en dan richting Guarda. Vanaf Guarda is het nog ongeveer 90 kilometer.

Openbaar vervoer
Bus: Flixbus, vanaf Amsterdam.
Bus: Rede Expressos, vanaf Parijs.