7-daagse Tekenreis✍ Portugal☀ voor rust & flow van 12 september t/m 18 september 2023

7-daagse Tekenreis✍ Portugal☀ voor rust & flow van 12 september t/m 18 september 2023

Van tekenen word je blij en mindful. Een week lang vullen we ons schetsboek. We laten ons inspireren door onze omgeving en elkaar en gaan met speelse oefeningen aan de slag. Het wordt een boek vol geuren, smaken, lijnen en kleuren. We nodigen ons innerlijke kind uit. Perfectie laten we los. Spelenderwijs helpt Josephine je over je hobbels heen. De interne criticus mag thuis blijven 😉

Een feest voor de zintuigen!
Onder de inspirerende begeleiding van Josephine Moons.

Wacht niet te lang met inschrijven als je erbij wilt zijn in Portugal, want het aantal plaatsen is beperkt. Met 6 personen gaat de workshop al van start. Ontspanning en persoonlijk contact zijn de kernwaarden van de workshop.

Volledige programma

Inhoud

Datum
Dinsdag 12 september tot en met maandag 18 september 2023.

Voor wie
Vind je tekenen leuk? En hou je van rust, natuur, lekker eten traditionele cultuur? De tekenreis is voor zowel beginners als gevorderden.

Behalve het tekenen is er voldoende gelegenheid om de authentieke sfeer van de omgeving te proeven en kennis te maken met de Portugese manier van leven. Het is op de eerste plaats vakantie, dus we werken in een ontspannen en ongedwongen sfeer. Er staan twee leuke uitstapjes op het programma om de cultuur, de tradities en de gastronomie van de regio te leren kennen.

Groepsgrootte
Een kleine groep van minimaal 6 en maximaal 8 personen.

Kosten
De kosten voor de tekenreis bedragen € 895,=.

Inbegrepen in de kosten zijn:
• 6 x overnachting in een riante sfeervol ingerichte tent, incl. linnengoed, handdoeken, badlakens.
• Gratis wifi.
• Ontbijt, lunch en diner.
• Koffie, thee, water.
• Programma van de tekenreis.
• Twee leuke uitstapjes, waaronder een bezoek aan de relaxte stad Coimbra.

Niet inbegrepen in de kosten zijn:
• De reiskosten van en naar Quinta do Tapadinho, Vila Nova de Oliveirinha.  Zie verder bij overige informatie ‘hoe kom je naar ons toe?’.
• Annulerings- en reisverzekering.

Verblijf op Quinta do Tapadinho
Je verblijft op landgoed en privécamping Quinta do Tapadinho, gelegen aan de rand van het oude dorp, Vila Nova de Oliveirinha, op 10 minuten loopafstand. Het landgoed is exclusief voor de deelnemers van de workshop. Op de camping is gratis wifi beschikbaar. Het bijzondere aan deze plek is dat je overal een mooi uitzicht hebt. Op bossen, bergen, rotspartijen en een weids dal. Hier geniet je, naast de vogelgeluiden, van rust, ruimte en privacy, maar vooral van de stilte. Je verblijft in een sfeervol ingerichte tent in een omgeving met zicht op de vele olijfbomen, subtropische planten en een privézwembad. Klik hier voor de foto’s van het verblijf en de omgeving.

Informatie en/of aanmelding
Heb je nog vragen? Neem dan gerust vrijblijvend contact met mij op. Ik licht een en ander graag toe. Je kunt mij bereiken via whatsapp, via e-mail of via het contactformulier.
Heb je zin om mee te gaan? Meld je dan aan met een klik op de groene button hieronder. Na aanmelding ontvang je een bevestigingsmail en neemt Patricia contact met jou op voor het maken van een telefonische afspraak voor een eerste kennismaking. Tijdens deze afspraak krijg je meer informatie over de inhoud en het programma en kijken we gezamenlijk of de workshop aansluit bij je verwachtingen.

Meld je aan

Overige informatie

Informatie vakantieworkshop
De workshop begint op de dag van aankomst en eindigt op de dag van vertrek na het ontbijt. Op de dag van aankomst organiseren wij een welkomstdiner in Portugese sfeer. Een mooie gelegenheid om in de stemming te komen en met elkaar kennis te maken. Tijdens het diner krijg je uitleg over het programma van de week. De eigenaren van het landgoed houden van koken en verzorgen de maaltijden op de Quinta. Mocht je vegetarisch zijn of een bepaalde voedselallergie hebben, geef dit dan aan op het aanmeldformulier, dan kunnen we hier rekening mee houden. Dit geldt niet als je een vegan dieet volgt. De Portugese keuken is hier nog niet voldoende op ingesteld.

Het definitieve programma ontvang je een paar weken voor de start van de workshop, samen met een digitaal reisgidsje van Olá Moita! Je vindt in het reisgidsje informatie over de workshop, de recepten van de kookworkshop en leuke weetjes over de (eet)cultuur. Als voorpret vóór de reis en als napret ná de reis.

Hoe kom je naar ons toe?

Vliegen
Je vliegt op Porto, Aeroporto Francisco Sá Carneiro. Vliegtijd: 2½ uur. Goedkope vluchten zijn te boeken via Ryanair vanuit Eindhoven, Maastricht. Brussel of Düsseldorf of via Transavia vanuit Amsterdam en Rotterdam.
Het is goed te doen om met het openbaar vervoer vanaf de luchthaven Porto naar ons toe te komen. Prijs is ongeveer 17,- enkele reis. Wij kunnen je hierin assisteren.

Eigen vervoer
Vanaf Nederland is het ongeveer 2000 kilometer rijden naar Portugal, Vila Nova de Oliveirinha, dus ongeveer twee dagen rijden. De snelste route is via de (deels) tolwegen Parijs, Bordeaux, San Sebastian, Burgos, Valladolid, Salamanca, Cuidad Rodrigo, de grens over bij Vilar Formoso en dan richting Guarda. Vanaf Guarda is het nog ongeveer 90 kilometer.

Openbaar vervoer
Bus: Rede Expressos, vanaf Parijs.