Fietsen in Portugal

Fietsen door het binnenland van Midden-Portugal
Een prachtig fietspad door de natuur over het traject van een voormalige spoorlijn uit 1890. Het fietspad, de ‘Ecopista do Dão’, ligt tussen Santa Comba Dão en Viseu en heeft een lengte van 49 km. Omdat je over een oude spoorweg fietst, zijn er geen steile hellingen en is het relaxt fietsen in dit bergachtige landschap van Midden-Portugal. Onderweg zijn er restaurants en cafés waar je wat kunt eten en drinken.

Fietsen langs de kust van Cascais
Langs de kust van Cascais loopt een fietspad met een lengte van 9 km. Een mooi kusttraject vanuit Cascais naar het strand Praia de Guincho. Je fietst langs de bijzondere klif ‘Boca do Inferno’, langs andere klif- en rotsformaties en diversen forten. Tijdens het fietsen passeer je enkele restaurants en cafés.

Fietsen langs de kust van de Algarve
De ‘Ecovia Litoral do Algarve’ is een fietsroute van west naar oost langs de kust van de Algarve met een lengte van 232 km. Je begint bij Sagres, het meest zuidwestelijke puntje van Europa. Daar leidt de route jou over rustige paden langs veel dorpjes en stadjes, langs de kust met mooie stranden en jachthavens. Fietsend door de dennenbossen en het Ria Formosa Natural Park, langs de moerassen richting Faro, de hoofdstad van de Algarve, met als eindbestemming Vila Real de Santo António, aan de oevers van de rivier de Guadiana, de natuurlijke grens met Spanje.

nl_NLDutch