7-daagse workshop culinaire & culturele belevenis van 18 juli t/m 24 juli 2023

7-daagse workshop culinaire & culturele belevenis van 18 juli t/m 24 juli 2023

De workshop is een feest voor al je zintuigen. Een workshop in het teken van proeven en ervaren. Een week lang vullen we onze vakantie met verrassende proeverijen, kookworkshops en leuke uitstapjes. Een traditioneel programma met een mooie afwisseling tussen eten en cultuur in een prachtige omgeving.

 

Weekprogramma Meld je aan

Inhoud

Portugal staat bekend om zijn traditionele gastronomie en heeft een van de meest diverse en rijke keukens. De Portugezen houden van koken en de gezelligheid rond de tafel met familie en vrienden. Eten is een belangrijk onderdeel van de cultuur. Het mediterrane dieet is een belangrijk kenmerk van de Portugese keuken. Het eten is heerlijk en gevarieerd en biedt een overvloed aan vis en vlees , brood, kaas, olijven, aromatische kruiden, olijfolie, peulvruchten, noten en een verscheidenheid aan fruit en groenten, vooral in soep. Om nog maar te zwijgen over de heerlijke wijnen en de rijke zoetigheden, zoals het traditionele gebakje Pastéis de Tentúgal.

Behalve de workshop is er voldoende gelegenheid om te relaxen, de authentieke sfeer van de omgeving te proeven en kennis te maken met de Portugese manier van leven.

Datum
Dinsdag 18 juli tot en met maandag 24 juli 2023. In overleg is het ook mogelijk om met een privé groep op een andere, overeen te komen datum te komen. Neem hiervoor contact op met Patricia te Braak via e-mail: info@olamoita.nl of via het contactformulier.

Groepsgrootte
Een kleine groep van minimaal 6 en maximaal 8 personen.

Kosten
De kosten voor de culinaire & culturele belevenis bedragen € 945,=.

Inbegrepen in de kosten zijn:
• 6 x overnachting in een riante sfeervol ingerichte tent, incl. linnengoed, handdoeken, badlakens.
• Gratis wifi.
• Ontbijt, lunch en diner met drankjes.
• Koffie, thee, water.
• Kookworkshops en vijf uitstapjes, inclusief vervoer. Voor de inhoud, zie button: ‘Volledige programma’.

Niet inbegrepen in de kosten zijn:
• De reiskosten van en naar Quinta do Tapadinho, Vila Nova de Oliveirinha.  Zie verder hieronder ‘hoe kom je naar ons toe?’.
• Annulerings- en reisverzekering.

Verblijf op Quinta do Tapadinho
Je verblijft op landgoed en privécamping Quinta do Tapadinho, gelegen aan de rand van het oude dorp, Vila Nova de Oliveirinha, op 10 minuten loopafstand. Het landgoed is exclusief voor de deelnemers van de workshop. Op de camping is gratis wifi beschikbaar. Het bijzondere aan deze plek is dat je overal een mooi uitzicht hebt. Op bossen, bergen, rotspartijen en een weids dal. Hier geniet je, naast de vogelgeluiden, van rust, ruimte en privacy, maar vooral van de stilte. Je verblijft in een sfeervol ingerichte tent in een omgeving met zicht op de vele olijfbomen, subtropische planten en een privézwembad. Klik hier voor de foto’s van het verblijf en de omgeving.

Informatie en/of aanmelding
Heb je nog vragen? Neem dan gerust vrijblijvend contact met mij op. Ik licht een en ander graag toe. Je kunt mij bereiken via whatsapp, via e-mail of via het contactformulier. Heb je zin om mee te gaan? Leuk! Meld je dan aan via dit aanmeldformulier of klik hieronder op de groene button. Na aanmelding ontvang je een bevestigingsmail en neemt Patricia contact met jou op voor het maken van een telefonische afspraak voor een wederzijdse kennismaking en om je meer specifieke informatie te geven.

Meld je aan

Overige informatie


Chef João: ”Ik hou van de kwaliteit van de Portugese producten: de vis, het brood, de olijfolie, het vlees, de groenten. Dit alles kan natuurlijk alleen door ons heerlijke klimaat, de zee, de vruchtbare grond en vooral door de mensen. Ik ben trots op de Portugezen”.

Voor wie
Voor levensgenieters die van rust, natuur en kamperen houden en hun vakantie willen combineren met een inspirerende culinaire workshop met leuke uitstapjes en lekker eten in een mooie omgeving.

Informatie workshop
De workshop begint op de dag van aankomst en eindigt op de dag van vertrek na het ontbijt. Op de dag van aankomst organiseren wij een welkomstdiner in Portugese sfeer. Een mooie gelegenheid om in de stemming te komen en met elkaar kennis te maken. Tijdens het diner krijg je uitleg over het programma van de week. De eigenaren van het landgoed houden van koken en verzorgen de maaltijden op de Quinta. Mocht je vegetarisch zijn of een bepaalde voedselallergie hebben, geef dit door op het aanmeldformulier, dan kunnen we hier rekening mee houden. Dit geldt niet als je een vegan dieet volgt. De Portugese keuken is hier nog niet voldoende op ingesteld.

Een paar weken voor de start van de workshop ontvang je een digitale reisgids van Olá Moita! Je vindt hierin informatie over de workshop, het programma, de recepten van de kookworkshops en leuke weetjes over de (eet)cultuur. Als voorpret vóór de reis en als napret ná de reis.

Hoe kom je naar ons toe?

Vliegen
Je vliegt op Porto, Aeroporto Francisco Sá Carneiro. Vliegtijd: 2½ uur. Goedkope vluchten zijn te boeken via Ryanair vanuit Eindhoven, Maastricht. Brussel of Düsseldorf of via Transavia vanuit Amsterdam en Rotterdam.
Het is goed te doen om met het openbaar vervoer vanaf de luchthaven Porto naar ons toe te komen. Prijs is ongeveer 17,-. Als je wilt, kunnen wij je hierin assisteren.

Eigen vervoer
Vanaf Nederland is het ongeveer 2000 kilometer rijden naar Portugal, Vila Nova de Oliveirinha, dus ongeveer twee dagen rijden. De snelste route is via de (deels) tolwegen Parijs, Bordeaux, San Sebastian, Burgos, Valladolid, Salamanca, Cuidad Rodrigo, de grens over bij Vilar Formoso en dan richting Guarda. Vanaf Guarda is het nog ongeveer 90 kilometer.

Openbaar vervoer
Bus: Rede Expressos, vanaf Parijs.